domingo, 27 de noviembre de 2011

SORTIDA DE MONTSERRAT



Això es un video de la sortida de monteserrat de 4t d'eso que vam fer.
el que e fet es posar algunes fotos de la sortida que vam fer i l'he penjat
a un programa que es dio photosnack i que serveix per fer albums de fotos
digitals i que va molt bé i es molt senzill.
espero que us agradi!!

miércoles, 23 de noviembre de 2011

activiats proposades



aquesta ativitat d'informatica em tingut que fer activitats i una vegada estaban fetes les activitats em tingut que penjarlo a isuu.com que es una web per penjar douments word.. i l'hem tingut que penjar e format llibre.
aquesta ativitat ha estat be ja que he aprengut algunes coses que no sabia fer-les.
espero que us agradi!!  

domingo, 6 de noviembre de 2011


Aquest power point tracta sobre els sistemes operatius de windows, GNU LINUX, i de MAC OS.
El que he explicat ha sigut que es un sitema operatiu i les coses mes importants que tenen cadascun d'aquests sistemes operatius i les seves principals caracteristiques.
Aquest power ponint l'he fet buscant l'informació de cadascun dels sistemes operatius a les diferents pagines d'internet que hi ha i e tret el més important de cadascuna d'elles, despres he resumit l'informació i l'ha he anat posant al power point amb imatges..
Per ultim quest power point l'he penjat ha a slideshare.net
Epero que us hagi agradat!!

domingo, 16 de octubre de 2011

PERIFÈRICS

Esbrina què és la UCP. Enumera els elements que la componen i descriu quines funcions fa.
La unitat central de processament o CPU (per l'acrònim en anglès de central processing unit), o simplement elprocessador o microprocessador, és el component de l'ordinador i d'altres dispositius programables, que interpreta les instruccions contingudes en els programes i processa les dades. Els CPU proporcionen les característiques fonamentals de l'ordinador digital (la programabilitat) i són un dels components necessaris trobats a les computadores de qualsevol temps, junt amb l'emmagatzemament primari i els dispositius d'entrada/sortida. Es coneix com a microprocessador la CPU que és manufacturada amb circuits integrats. Des de mitjan els anys 1970, els microprocessadors d'un sol xip han reemplaçat gairebé totalment tots els tipus de CPU, i avui en dia, el terme "CPU" és aplicat usualment a tots els microprocessadors
Descobreix quin processadors s'estan instal·lant actualment en els ordinadors que es venen a les botigues d'informàtica.
els nous procesadors son:
Intel Core i7-2600K
AMD Zambezi: 8 núclis que traerán els models de gama més alta.  
Explica quin es la funció del periferis i com els clasificaries.



Els perifèrics són tots aquells dispositius que, tot i formar part de l'ordinador, es troben fora del contenidor principal (anomenat "caixa" o "torre"). Actualment també es fa referència com a perifèrics els dispositius que, tot i estar inclosos dins d'aquesta caixa són elements complementaris al funcionament bàsic de l'ordinador. És el cas d'alguns dispositius inclosos en ordinadors portàtils, com el monitor, el teclat, el ratolícàmeres web, etc.



Els perifèrics de sortida són aquells dispositius que han estat construïts per enviar informació cap a fora de l'ordinador (obviant les senyals de control), com ara imatges, senyals, etc...


periferic d'entrada:
teclat d'apple:  es un teclat sense fil agradable per a la vista, i també per a les mans col·loca el teclat sobre la taula i veuras que ocupa moolt menys espais fins a un 24% menys que altres teclats de mida estandar. El teclat te un preu de 71€.





















Ratolí d'apple:
 La màgia es troba en la tecnologia de Multi-Touch.
El nou Magic Mouse redifineix el que ha de fer un ratolí. A més del disseny de la seva suau i impoluta carcassa, que pot acuar como un botó o com dues, el Magic Mouse presenta una superfície Multi-touch compatible amb el gest multitoque. Desplaça't vertical, horitzontal i diagonal ( 360 graus complets) amb només tocar qualsevol part de la superficie superior. 
Aquest ratolí te un preu de 69€.




















periferics de sortida:


ELS ALTAVEUS:

Monitores de estudio CMS50 de Focal Professional:


El disseny dels altaveus CMS de Focal combina rendiment amb una 

midacompacte. Per això el material de la caixa és d'alumini. La barreja de gran 

gruix,reforços interns i tractament acústic anul · la de forma efectiva l'efecte 

"brunzit" que se sol escoltar en aquest tipus de sistemes. Aquesta altaveus 

tenen un preu de 899€
 




















com es pot clasificar el software? quines diferencies trobes entre els diferents grups?
El programari (software, en anglès) és un terme general emprat per descriure el conjunt dels programes informàtics, procediments i documentació que fan alguna tasca en un ordinador. Comprèn el conjunt sistemàtic dels programes d’explotació i dels programes informàtics que serveixen per a aplicacions determinades. El terme inclou aplicacions com els processadors de text, programari de sistema com el sistema operatiu, que fa d'interfície entre el maquinari i les aplicacions, i finalment el middleware, que controla i coordina sistemes distribuïts.
Programari de sistema: El seu objectiu és desvincular adequadament a l'usuari i al programador dels detalls de la computadora en particular que s'usi, aïllant-lo especialment del processament referit a les característiques internes de: memòria, discs, ports i dispositius de comunicacions, impressores, pantalles, teclats, etc. El programari de sistema li procura l'usuari i programador adequades interfícies d'alt nivell, eines i utilitats de suport que permeten el seu manteniment.
Programari de programació: És el conjunt d'eines que permeten al programador desenvolupar programes informàtics, usant diferents alternatives i llenguatges de programació, d'una manera pràctica.
Programari d'aplicació: És aquell que permet als usuaris dur a terme una o diverses tasques específiques, en qualsevol camp d'activitat susceptible de ser automatitzada o assistit, amb especial èmfasi en els negocis.

QUÈ ÉS LA INFORMÀTICA?

  • 1.Buscar informació sobre la definició d’informàtica(diverses fonts).
  • La Informàtica és la ciència o tècnica relativa a la tecnologia que estudia el tractament automàtic de la informació utilitzant dispositius electrònics i sistemes computacionals. En el que avui dia coneixem com a informàtica hi influeixen moltes de les tècniques i de les màquines que l'home ha desenvolupat durant la història per donar suport i potènciar les seves capacitats de memòria, de pensament i de comunicació. D'entre aquestes màquines cal destacar l'ordinador
  • 2.Buscar informació sobre:
  • arquitectura d'ordinadors ( definició, parts, inventor, biografia). 
  • definició:
  • L' arquitectura de computadors és le disseny conceptual i l'estructura operacional fonamental d'un sistema decomputador. És a dir, és un model i una descripció funcional dels requeriments i les implementacions de disseny per diverses parts d'una computadora, amb especial interès a la forma en la qual la unitat central de procés(CPU) treballa internament i accedeix a les direccions de memòria.
  • També sol definir-se com la forma de seleccionar i interconnectar components del maquinari per crear computadores segons els requeriments de funcionalitat, rendiment i cost.
  • La segmentació d'instruccions és similar a l'ús d'una cadena de muntatge a una fàbrica de manufacturació. A les cadenes de muntatge, el producte passa a través a de diverses etapes de producció abans de tenir el producte acabat. Cada etapa de la cadena està especialitzada en una àrea específica de la línia de producció i porta a terme sempre la mateixa activitat. Aquesta tecnologia és aplicada al disseny de processadors eficients. A aquests processadors se'ls coneix com pipeline processors.
  • Un pipeline processor està compost per una llista de segments lineals i seqüencials on cada segment porta a terme una feina o un grup de tasques computacionals.
  • Les dades que provenen de l'exterior s'introdueixen al sistema per ser processades. La computadora realitza operacions amb les dades que té emmagatzemades a la memòria, produeix noves dades o informació per a ús extern.
  • Les arquitectures i els conjunts d'instruments es poden classificar considerant els següents aspectes:


  • Emmagatzemament d'operands a la CPU: on s'ubiquen els operands a la part de la memòria.
  • Número d'operands explícits per instrucció: quants operands s'expressen en forma explícita en una instrucció típica. Normalment són 0, 1, 2 i 3.
  • Posició de l'operand: Pot qualsevol operand estar a la memòria?, o deuen estar alguns o tots en els registres interns de la CPU. Com s'especifica la direcció de memòria (modes de direccionament disponibles
  • Operacions: Quines operacions estan disponibles en el conjunt d'instruccions.
  • Tipus i mida d'operands i com s'especifiquen.

  • parts:L'ordinador està compost pel maquinari (hardware) i el programari (software).
  • L'inventor va ser:
    John Von Neumann
  • Biografia:
  • John von Neumann (Nom original hongarès, Margittai Neumann János Lajos) ( Budapest, 1903 - Washington1957científicfísic i matemàtic. Considerant per alguns com un dels més importants científics del segle XX.Ja des de ben xicotet va mostrar geni i bona memòria, realitzant complicades operacions matemàtiques o poguent inclòs memoritzar pagines completes de la guia telefònica. Sense anar molt a classe, obtingué brillants qualificacions en matemàtiques a l'Universitat de Budapest. De 1921 al 1923 va estudiar química a Berlín i, després, és va graduar en Enginyeria química a Zurich. Es doctorà en Matemàtiques als vint-i-tres anys i amb vint-i-cinc ja era considerat un geni per a la comunitat de matemàtics. Al 1933 junt a Alexander, VeblenEinsteinMorse i Weyl es va convertir en un dels grans sis primers professors de matemàtiques del institut per a l'Estudi Avançat de Princenton (USA) on va estar per a la resta de la seua vida.
  •    Llenguatges de programació (definició, tipus…)
    Un llenguatge de programació és un llenguatge informàtic usat per controlar el comportament d'una màquina, normalment un ordinador. Cada llenguatge té una sèrie de regles sintàctiques i semàntiques estrictes que cal seguir per escriure un programa informàtic, i que en descriuen l'estructura i el significat respectivament. Aquestes regles permeten especificar tant la classe de dades amb què treballarà elprograma com les accions que realitzarà. Mentre que alguns llenguatges es defineixen per una especificació formal (un document), altres són definits oficiosament per una implementació concreta (un compilador).
    Actualment existeixen milers de llenguatges de programació, i se'n creen de nous contínuament. Alguns dels més extensos són ASMCC++C# i Java.
  • xarxes:
Una xarxa informàtica és un grup interconnectat de computadors. La finalitat principal per la creació de una xarxa és compartir els recursos i la informació en la distancia, assegurar la confiabilitat i la disponibilitat de la informació, augmentar la velocitat de transmissió de les dades i reduir el cost general d'aquestes accions.
Les xarxes es classifiquen segons el nivell en què es du a terme la comunicació. Així, per exemple, hi ha xarxes a nivell físic (LANEthernet..), xarxes informàtiques virtuals que corren sobre Internet, etc. Hi ha dues grans maneres de classificar els nivells, el model OSI i el model TCP/IP.El model OSI, estructura cada xarxa en 7 capes amb funcions concretes però relacionades entre elles, el model TCP/IP es redueix a 4 capes. Altres classificacions, vistes a continuació, són: per escala, per relació funcional o per topologia.

  • sistemes operatius:
    El sistema operatiu és el conjunt dels diferents programes que controlen el funcionament d'un ordinador. Les seves funcions, entre d'altres, consisteixen a gestionar les transferències d'informació internes, procurar la comunicació de l'ordinador amb els operadors, controlar l'execució dels programes amb la detecció dels errors, encadenar automàticament les feines, optimitzar els recursos (memòria, unitat aritmètica, etc), carregar i descarregar automàticament els programes en funció de l'espai de memòria i dels diferents perifèrics.
    El sistema operatiu és el programari responsable de gestionar els recursos en un terminal (ja sigui un ordinador personal, untelèfon mòbil, etc). El sistema operatiu actua com a amfitrió dels diversos programes d'aplicació que normalment corren sobre una màquina. Una de les principals funcions és gestionar els detalls de l'operació del maquinari, de manera que els diversos programes no se n'hagin d'ocupar, alleugerint i fent més fàcil així el procés de programació d'aquestes aplicacions. La gran majoria d'ordinadors, des de telèfons mòbil, ordinadors personals, videoconsoles fins a supercomputadors, usen algun tipus de sistema operatiu.

    Tipus de sistemes operatius:
    -windo
    -Linux
    -Mac



domingo, 25 de septiembre de 2011

Benvinguts al meu bloc!!

Hola, em dic Alex i tinc 16 anys i sóc un alumne de 4t d'ESO de l'escola SAMC, i aquest es el meu bloc que e creat en l'optativa de l'informàtica i on aniré posant tot el que farem en aquesta optativa. He triat aquesta optativa perquè m'agrada l'informàtica i m'agradaria aprendre coses noves, com nous programes...
A mi el que m'agrada fer en el meu temps lliure es sortir amb els meus amic i fer esport. M'agrada fer tot tipus d'esport he fet tenis, basquet, i els cap de setmana vaig amb la bici  però el que més m'agrada d'esports, i es el que practico avui dia  és el futbol.
També m'agrada veure els partits de futbol per la TV però el equip que més m'agrada i es el que més segueixo és el FCB ( Futbol Club Barcelona)
I això es un petit resum del què m'agrada fer espero que us agradi aquest bloc.